Om mig

Om mig stor 1030x773 - Om mig

Vad roligt att du har hittat till Chokladkällan! Jag heter Anna Weichelt och har alltid älskat choklad. År 2017 gick jag min första pralinkurs på Nora Chokladskola. Den kom att följas av fler och 2018 förverkligade jag min dröm om att få arbeta med choklad. Inspirationen till namnet Chokladkällan kommer från att jag även arbetar med grundvatten och är ute och provtar kallkällor.

Mina praliner tillverkar jag hemma i mitt eget kök (som naturligtvis är godkänt av kommunens livsmedelsenhet) i Jönköping. Min tanke är att erbjuda handgjorda kvalitetspraliner, såväl i modern stil som utifrån äldre recept.

Jag erbjuder även kurser i pralintillverkning samt bakning. Mitt intresse för bakning väcktes för 25 år sedan och många recept har testats sedan dess, främst söta. Bakkurserna har inriktningen mot traditionellt fika, t ex kanelbullar och småkakor. Kurserna går att få på svenska, engelska eller tyska.

För mig är det viktigt med omtanke om miljö och människor och därför strävar jag efter att så långt möjligt använda mig av krav- och rättvisemärkta produkter. Jag är inte riktigt där ännu, men kommer att byta ut råvaror allt eftersom jag hittar ersättare av bra kvalitet.

Hoppas det ska smaka!

/Anna